Magyar midit tesztel a Volánbusz

iho/közút   ·   2012.01.06. 11:30
csmurbanus_fooldal

A Csaba Metál Zrt. 2009-ben mutatta be az első, saját fejlesztésű midibuszát, a 7,5 méteres, alacsonypadlós Urbanust, amely azóta több hazai és külföldi kiállításon is megfordult. A visszajelzések alapján a típust folyamatosan fejlesztették, igyekeztek kiküszöbölni a potenciális üzemeltetők által jelzett hibákat. Az eladások eddig ugyan igen szerények voltak, de itt a lehetőség, hogy a szeghalmi cég új vásárlót szerezzen.

A buszban 17 ülőhely található. Kerekes székes utas esetén 32, anélkül 38 álló utast tud szállítani. A motorja 140 lóerős, Cummins gyártmány, sebességváltója Allison 2100 típusú, automata. További műszaki adatairól a Volánbusz honlapja ad tájékoztatást. Aki szeretné közlekedés közben megnézni a buszt, január 4. és 12. között az Erdőkertes–Veresegyház, Hegyek–Revetek–Hegyek–Erdőkertes vonalon keresse.


Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.