Május 29-én zárják be a ferihegyi 1-es terminált

iho/repülés   ·   2012.05.10. 13:09
ferihegy1_cim

Három héten belül, május 29-ről 30-ra virradó éjszaka a Budapest Airport valamennyi légitársaság működését átköltözteti az 1. terminálról a 2. terminálra. 2012. május 30-tól az easyJet, a Germanwings, a Jet2.com, a Norwegian és a Wizz Air utasai egyaránt a repülőtér 2B termináljáról indulhatnak. Az érkezési terminál továbbra is a kiindulás helyétől függ: a schengeni övezet országaiból a 2A, a nem schengeni zónából pedig a 2B terminálra érkezik valamennyi utas – hangzik a Ferihegyet működtető cég közleménye.

Egyetlen éjszaka alatt költöznek ki a társaságok az 1-esről <br>(fotó: Márványi Péter)

Amint azt a Budapest Airport korábban bejelentette, ideiglenesen bezárja az 1. terminált. A nemzeti légitársaság összeomlása nyomán keletkezett forgalomveszteség, illetve a vállalat adóterheinek további növekedése miatt a repülőtér üzemeltetője számára nem maradt más lehetőség, mint az üzemelés költségeit a két utasforgalmi terület összevonásával csökkentse. Ezzel a lépéssel javítható az egyébként jóval modernebb infrastruktúrával rendelkező 2. terminál kihasználtsága.

Megszűnik az élet a klasszikus várócsarnokban...

A Budapest Airport jelenleg is tárgyalásokat folytat a MÁV és a BKK szakembereivel az 1. terminál melletti vasútállomás és a 2. terminál közötti zökkenőmentes tömegközlekedési kapcsolatok kialakítása érdekében. A költözést követő első két hétben a Budapest Airport szerződéses földi személyszállító partnerei, a Főtaxi és az AirportShuttle-Minibusz külön szolgáltatás keretében közlekedik a két terminál között. A következő hetekben az utasok számára minden fontos információ megtalálható lesz a Budapest Airport weboldalán.

2012. május 30-tól az 1. terminál, illetve a környezetében található nyilvános parkolókat a repülőtér lezárja a közforgalom elől. A Budapest Airport irodái az 1. terminál épületében maradnak, és kizárólag a „B” portán keresztül lesznek megközelíthetők. A kisgépes és a légi áruforgalom az eddigi helyszíneken működik tovább, az 1. terminál forgalmi előterén.

...viszont a változás élénkíti a SkyCourt forgalmát <br>(fotó: BA)

Kapcsolódó hírek