Már hét BDzx-ben lehet kulturáltan kerékpárt szállítani – nem az előtérben

iho/vasút   ·   2021.08.07. 12:00
00_bdzx_megujult

Forgalomba állt a hetedik átalakított poggyászteres mellékkocsi is, ami tizenhat kerékpár egyidejű szállítását teszi lehetővé – ugyanennyi ülőhely mellett.

A hét BDzx átalakítása, ami a Tisza-tó környéki és Nógrád megyei megnövekedett kerékpáros-forgalom kiszolgálását támogatja, március közepén kezdődött a Szolnoki Járműjavítóban.

Augusztus elejéig mintegy 5000 kerékpáros utas közlekedett a megújult kocsikkal, és a tapasztalatok alapján pozitív volt a fogadtatása, mind funkcionalitás, mind megjelenés tekintetében. Az akár tizenhat bicikli szállítására alkalmas kocsikon a kerékpárkampók könnyen használhatók, a fel- és lepakolás a széles rakodóajtónak köszönhetően kényelmes, a kocsin belüli közlekedés egyszerű és a kerékpár mellett ülések is találhatók.

(fotók: MÁV)

A belföldi kerékpáros turizmus támogatása érdekében, aminek kiemelt célpontja a Tisza-tó, a mellékkocsik főleg Miskolc és Debrecen térségében, a Kál-Kápolna–Kisújszállás, a Karcag–Tiszafüred és a Debrecen–Füzesabony vasútvonalon; de a Börzsöny turistaforgalmát kiszolgálva, Vác és Balassagyarmat között is közlekednek. Augusztusban egy kocsi Kaposvár és Fonyód között is jár.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek