Marad az Alba Volán Székesfehérváron

iho/közút   ·   2012.04.05. 11:28

Az Alba Volán közgyűlése valóban döntött a jelenlegi szerződés esetleges felmondásáról, de a közlekedési vállalat vezetése határozottan cáfolta, hogy szeptember 1-jén leállnának a székesfehérvári helyi autóbuszjáratok – írja az mfor.hu az MTI-re hivatkozva.

A Népszabadság szerdai cikkére reagálva Tóth István, az Alba Volán vezérigazgatója elmondta: a közgyűlés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, mint többségi tulajdonos hatására valóban olyan döntést hozott, hogy ha az önkormányzat június 1-jéig a helyi tömegközlekedés finanszírozását nem oldja meg, akkor ettől az időponttól számítva három hónapos hatállyal felmondják a szerződést.

„Mindezek ellenére teljesen kizárt, hogy szeptember 1-jétől tömegközlekedés nélkül maradjon a megyeszékhely. Körvonalazódik ugyanis a megoldás, ezen dolgozunk hetek óta az önkormányzattal közösen. Ennek része az az új menetrend, amely életbe lépését követően költség- és veszteségcsökkentést jelent társaságunknak” – tette hozzá az MTI-nek nyilatkozó cégvezető.

Ugyanakkor Székesfehérvár önkormányzata is cáfolta a helyi tömegközlekedés leállásáról szóló rémhíreket. „Értetlenül és megdöbbenve áll Székesfehérvár az MNV-re hivatkozó, interneten megjelent hírek előtt, miszerint június 1-jével felmondják a helyi autóbuszjáratok közlekedtetésére kötött szerződést az önkormányzattal. A város nem kapott hivatalos értesítést, sőt álláspontunk szerint tartozásunk sincs az Alba Volán Zrt. felé. Az önkormányzat által megrendelt szolgáltatások ellenértékét a város mindenkor kifizette” – áll az önkormányzat közleményében.

Bóka Viktor jegyző tájékoztatása szerint Székesfehérvár 2011-ben 180 millió forintot, 2012 márciusáig pedig összesen 179 millió forintot fizetett a társaságnak. Az idén már átutaltak 110 millió forintot a szolgáltatás biztosítására, és további 69 millió forintot a tavalyi veszteségek fedezetére.

Kapcsolódó hírek