Margit és Gellért újra a helyén: visszahelyezték a Budavári Sikló felújított két kocsiját

iho/vasút   ·   2021.12.15. 17:25
03_siklo_nagyjavitas

Három és fél hónap elteltével visszakerült megszokott helyére Budapest két ikonikus járműve. A Budavári Sikló várhatóan január közepétől szállítja újra az egyedülálló panorámára kíváncsi utasait.

Szeptember elsején különleges látványosságot nyújtva a Budavári Sikló két kocsiját daruval kiemelték a helyéről, hogy a BKV Vasúti Járműjavító Kft. (VJSZ) telephelyére szállítva megkezdjék rajtuk az esedékes nagyjavítást. A burkolatok visszabontásával járó, a vázszerkezeteket is érintő munkák sikeresen befejeződtek. Az elmúlt hónapokban a két kocsi mellett a Sikló vasúti pályája is teljeskörűen megújult.

A pályára visszahelyezett kocsik csak a szükséges utolsó simítások elvégzése után kezdik meg működésüket. A korábbitól eltérő méretű sínek beépítése a jármű vészfékrendszerének módosítását is megkívánta, amihez kell a Közlekedési Hatóság engedélye is. Az átalakítási engedély kiadása után elkezdődhet a járművek próbaüzeme. A sikeres próbaüzemet követően, az üzembehelyezési engedély kiadása után szállíthat újra utasokat a Budavári Sikló, várhatóan 2022. január közepétől.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek