Máshogy járó nemzetközi személyvonatok

MTI/iho   ·   2014.11.13. 10:27

November 14-én, pénteken a Budapest-Déli pályaudvarról Mariborba 13 óra 35 perckor induló Citadella InterCity (IC) vonat (Mariborba 19.27-kor érkezne meg) csak Őrihodosig közlekedik, az utasokat onnan Mariborig motorvonat szállítja el.

November 15-én, szombaton a Mariborból 12 óra 05 perckor induló Citadella IC (Budapest-Délibe érkezik 18.24 órakor) utasainak Maribortól Kidricevoig motorvonatot közlekedtetnek. Kidricevo és Muraszombat között a szlovén vasút vonatpótló autóbuszokat biztosít, míg Muraszombattól Őrihodosig ismét motorvonattal kell utazni. A határállomástól Budapest-Déli pályaudvarig már az eredeti vonatszerelvény közlekedik.

November 14-én a Budapest-Keleti pályaudvarról menetrend szerint 9.25 órakor induló Hungaria EuroCity vonat csak Drezda Hbf-ig közlekedik. Drezda Hbf–Berlin Südkreuz között a Német Vasút által biztosított vonatpótló autóbuszok közlekednek az alábbi menetrend szerint: Drezda Hbf 19.04, Berlin Südkreuz 21.44. November 15-én a Budapest-Keleti pályaudvarra menetrend szerint 18.35 órakor érkező Hungaria EuroCity vonat Berlin Hbf–Drezda Hbf között nem közlekedik. A Német Vasút a Hungaria EuroCity vonat menetrendjében egy vonatot közlekedtet, amelyből Drezda Hbf-ban át kell szállni a Hungaria EuroCity vonat eredeti szerelvényébe. November 14-én a Metropol EuroNight vonat csak Drezda Hbf-tól közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek