Második esély

iho   ·   2017.08.15. 09:15
00kicsi

A Kijev környéki Bila Cerkva város trolibuszüzeme vásárolta meg a Budapesten már feleslegessé vált GVM-eket, hármat vonalon, a negyediket alkatrészbányának használják fel. Bila Cerkva valamivel több mint kétszázezres városában 1980-tól van trolibusz-közlekedés, az öt vonalon körülbelül húsz, különböző posztszovjet gyárakból származó troli közlekedik, természetesen ZIU-dominanciával. A 2017 elején vásárolt budapesti 228-as, 240-es, 259-es és 272-es pályaszámú kocsik sorrendben a 009–012 pályaszámokat kapták. Az átalakítással nem sokat törődtek a derék ukránok: magyar feliratok hirdetik az utazási feltételeket, és hogy a járművezetőnél 450 forintért kapható menetjegy. Ezzel szemben nagyjából harminc forint a helyi kalauznál vásárolva, és tizenkettő a csipkártyás menetjegy (igen, már ott is...). A hálózati térképet azért aktualizálták, de a magyar utas ismerősként tekinthet a Budapesten már megszokott járművekre.

A 010-es (ex-240-es) kocsi már reklámot is kapott. A képre kattintva galéria nyílik (Fodor Illés felvételei)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.