Mától éles a szegedi „Futár”

iho   ·   2014.07.17. 15:51

A beruházás a csongrádi megyeszékhelyen uniós támogatással zajló, csaknem 30 milliárd forintos összköltségvetésű tömegközlekedés-fejlesztési projekt részeként valósult meg. A beruházást irányító Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a megállókban elhelyezett kijelzőkön a villamosok és trolibuszok esetében a járművek valós érkezési időpontjai, az autóbuszoknál a menetrend szerint várható időpontok láthatók. Két, a város forgalmas helyén kialakított webterminálon, valamint a világhálón és az okostelefonokon is elérhetővé vált az útvonaltervező program, amelynek segítségével az utasok megtervezhetik, miként jutnak el Szeged egyik pontjáról a másikra.

A szegedi önkormányzat 2012 őszén írta alá a szerződést a tendernyertes Delta Systems Kft.-vel intelligens diszpécserrendszer kialakítására, utastájékoztatási és utasinformációs rendszer fejlesztésére, kiépítésére és beüzemelésére nettó 391 millió forint értékben. A beruházás részeként jelentős hardver- és szoftverfejlesztés valósult meg a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) diszpécserközpontjában, 119 járműbe fedélzeti kommunikációs egységet építettek be, 103 megállóban utastájékoztató kijelzőket szereltek fel, az SZKT összes járművét ellátták kijelzőkkel. Huszonegy csomópontban úgy alakították át jelzőlámpák programozását, hogy előnyben részesítsék a tömegközlekedési járműveket.

A szegedi „Futárt” Botka László polgármester adta át ünnepélyese a Csabai utcai trolimegállóban, ahol elmondta, hamarosan 100 padot is telepítenek a megállókba, modernizálják a trolivezetéket a Csongrádi sugárút és a Makkosházi körút csomópontjában, és beszereznek egy villamospálya-takarító gépet is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek