Még nagyobb biztonság biciklizés közben – több helyszínen is fejlesztik a kerékpáros infrastruktúrát a fővárosban

BKK/iho   ·   2024.06.11. 08:50
00_bkk_kerekparut

A kerékpárral, a gépjárművel vagy a gyalog közlekedők is biztonságosabban közlekedhetnek azoknak a fejlesztéseknek köszönhetően, amik ebben a hónapban megvalósulnak Budapesten.

A munkák a XI. kerületi Irinyi József utcában kezdődtek el. A Petőfi híd és a Karinthy Frigyes út között a már meglévő kerékpársáv biztonsági sávjába rugalmas elválasztó elemeket telepítettek. Az eszközöknek köszönhetően biztonságosabban lehet majd kerekezni az adott szakaszon a Duna-parti kerékpárút felől Újbuda-központ vagy a Móricz Zsigmond körtér irányába. A fejlesztés nem érinti a többi sávot, továbbra is a megszokott számú sáv áll a gépjárművel közlekedők rendelkezésére.

Tovább fejlesztik a VI. kerületi kerékpáros infrastruktúrát is a Bajza utca több szakaszán, mely egy közkedvelt útvonal a VI. és XIII. kerület között, részben a két éve felújított gyalogos-kerékpáros alagútnak köszönhetően. A meglévő elválasztósávot meghosszabbítják a Bajza utcában a Podmaniczky utcai csomópont előtt, valamint erre a helyszínre is rugalmas elválasztó elemeket telepítenek. Szintén ilyen elválasztó elemek kerülnek az Andrássy út és a Délibáb utca közötti meglévő elválasztósávba, illetve a Városligeti fasor előtti szakaszon is javulnak a kerékpározás körülményei a június első felében megvalósuló beruházásoknak köszönhetően. A terézvárosi fejlesztések során egyetlen parkolóhely sem szűnik meg, a VI. kerületi beruházások során olyan területeket alakítanak át, amelyeket eddig sem használtak a gépjárművek.

(fotók: BKK)

Ezen a héten kezdődik a munka a XI. kerületi Bartók Béla úton: a Bocskai út és az Ulászló utca között, a Villányi út és a Lágymányosi utca között, valamint a Szent Gellért téren új, piros felfestést kap a már jelenleg is meglévő kerékpársáv. A június harmadik hetére véget érő beruházás sem érinti hátrányosan a gépjárművel közlekedőket, a kivitelezés után is a korábban megszokott mennyiségű parkolóhely áll rendelkezésre a Bartók Béla úton.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek