Még tisztábbak lehetnek Nagykanizsán a MÁV-Start járművei

iho/vasút   ·   2019.04.15. 14:03
400px_nagykanizsa_moso

A járműtisztítási tevékenységet segíti ezentúl a Nagykanizsán elkészült modern, környezetbarát mosócsarnok. A vasúttársaság saját keretéből, négyszázmillió forintért megépült létesítmény a napokban kapta meg a használatbavételi engedélyt. Korábban az állomáson csak kézi mosásra volt lehetőség. A korszerű rendszer segítségével egy jármű komplett külső tisztítása két-három perc alatt elvégezhető a korábbi kézi tisztítás másfél órás átlagideje helyett.

Naponta hetven-nyolcvan kocsit tisztíthatnak meg kívülről az új nagykanizsai mosócsarnokban (fotó: MÁV-Start)

A berendezést a kefesorral és a hozzátartozó infrastruktúrával egy nyolcvan méter hosszúságú könnyűszerkezetes épületben alakították ki. A járművek tisztítását a külső hőmérséklet mínusz öt Celsius fokig nem befolyásolja. A mosócsarnok környezetbarát, a tisztítás során keletkező szennyvíz műanyag gyűjtőtálcába kerül, onnan ülepítőkön keresztül jut a szennyvízkezelőbe. A berendezés víztisztítási hatékonysága nyolcvannégy százalékos, így a járműtisztítás csupán tizenhat százalékban igényel vízhálózatból nyert tiszta vizet.

A MÁV-Start valamennyi gépi kocsimosó berendezését üzembe helyezte a téli leállás után, így Budapesten a Keleti pályaudvaron, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szentesen és Szombathelyen is. Az Istvántelken lévő zártrendszerű kocsimosót pedig egész évben használják. A vasúttársaság a régebbiek üzemeltetése mellett további új, modern mosók építését is tervezi.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek