Meg vannak nyílva a fölújított jegypénztárak

iho/vasút   ·   2016.07.28. 16:15
szfvarkesz0

Még kedden írtunk arról, az utolsó matricákat ragasztják föl éppen a helyükre a megújult fehérvári utascsarnokban, meg persze a pokémonok is ellepték a helyet.

Ma viszont a MÁV hivatalos közleményben is értesített mindenkit a föntiekről, ami már tegnap megtörtént, ugye, mínusz az új őrület: „mostantól a felújított vasúti jegypénztárak állnak az utasok rendelkezésére egyelőre a nap 24 órájában. Augusztus 1-jétől azonban visszaáll a korábbi rend, azaz a belföldi kasszák hajnali 2 óra 50-től éjfélig, a nemzetközi pénztárak délelőtt tíz órától délután ötig lesznek nyitva minden nap. A szolgáltatások bővülnek, a lehető legkorszerűbb elektronikus jegykiadó rendszer szolgálja ki az utazókat. Az e-Ticket jegyátvételi szolgáltatás is biztosítva van, és a jegykiadó automaták is üzemelnek.

(fotók: NIF Zrt. Facebook-oldala)

Újdonság, hogy egy MÁV-START Utascentrum is megnyitja kapuit Székesfehérváron, ez várhatóan augusztus 15-étől áll majd az utasok rendelkezésére. Az ügyfélszolgálati irodában segíteni fognak az utazás megtervezésében, díjszabási, menetkedvezményi információkkal szolgálnak. A különféle igazolásokat is itt kérhetik el azok az utasok, akik megszakítják útjukat, lemondanak az utazásról, csatlakozást mulasztottak vagy késett a vonatuk. A kedvezményes utazási lehetőséget biztosító START Klub kártya megrendelése és átvétele is az Utascentrumban fog történni, és a szolgáltatásaival kapcsolatos észrevételeket is itt fogadja, sőt a talált tárgyakat is itt kezeli majd a vasúttársaság.

A felújítások miatt 2014 decemberében zárták le a székesfehérvári vasútállomás utascsarnokát, melyben a jegypénztárak is találhatók. A felújítás ideje alatt a menetjegyeket az állomásépület bal oldalán található ideiglenes konténerbe áthelyezett pénztárban lehetett megvásárolni.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek