Megérkezett Pozsonyba az utolsó, tizedik ForCity Plus is

Korcsmáros Gábor   ·   2024.05.23. 15:00
FCPlus

A kétirányú kötöttpályás járműveket a cseh Škoda Group gyártotta, egy villamos ára 2,65 millió euró. 

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat a napokban vette át az utolsó, tizedik Škoda 30T3 For City Plus típusú, kétirányú villamost, amelyeket a cseh járműgyártó, Škoda Group gyártott. A villamosok lényegében ugyanolyanok, mint a korábban megrendelt társaik, ugyanakkor a 30T típusú villamosoktól a mozgáskorlátozott utasok számára fenntartott ülések színe, az erősebb wi-fi jel, illetve az egyes üléseken elhelyezett USB-csatlakozók különböztetik meg őket. A villamoson mindegyik jegykezelő berendezés a bankkártyás fizetést is támogatja. A külső LED-kijelzők színes feliratok kiírására is alkalmasak, a légkondi is hatékonyabb lett. Az oldalsó ablakokat védőfólia védi a graffititől.

Az új kétirányú villamosok legújabb példányait még nem állították forgalomba, fokozatosan abszolválják a kötelező teszteket, előbb mindegyik kétszáz kilométert kell, hogy megtegyen utasok nélkül Pozsony utcáin. Miután ez megtörtént, mind a tíz villamos beállhat a menetrend szerinti forgalomba, amivel Pozsonyban összesen negyven kétirányú ForCity villamos lesz. Egy korábbi, 2014-2015-ös szállítás alkalmával harminc kétirányú villamos került Pozsonyba. Az új villamosok főleg a 4-es villamos vonalán teljesítenek majd szolgálatot, a vérfrissítésnek köszönhetően a Pozsonyi Közlekedési Vállalat ateljes hétvégi járműigényt alacsonypadlós villamosokkal tudja majd lefedni.

Jelen beszerzés részfinanszírozását a Kohéziós Alapból (Szlovákia Program) keretében nyújtott 11 millió 338 ezer 231 euró összegű vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulással támogatja. Erről a közlekedési tárca május 20-án írt alá szerződést a Pozsonyi Közlekedési Vállalattal.

Nyitókép: Dopravný podnik Bratislava

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek