Megkéseltek egy diáklányt a gyorsvonaton Szlovákiában

Korcsmáros Gábor   ·   2023.11.02. 18:00
Estipanter

Az incidens a Kassáról Zsolnára tartó esti gyorsvonaton történt Igló (Spišská Nová Ves) állomáson.

A Kassáról Zsolnára tartó esti gyorsvonaton az egyik utas tisztázatlan okokból megkéselt egy kupéban egyedül utazó diáklányt november elsején. A támadó, miután elfogták, azt állította, hogy semmire sem emlékszik. A rendőrség már megállapította, hogy drog hatása alatt állt, amikor az eset történt. A diáklányt a támadó egyszer a nyakán, kétszer pedig a kezén szúrta meg egy konyhakéssel. Az eset a többcélú, kisgyermekes családoknak fenntartott, kupés kocsiban történt. 

A diáklány állapota az információk szerint stabil, nincs életveszélyben, de továbbra is kórházban kezelik. A támadót az utasok és a vasutas dolgozók közös erővel fogták el, amikor le akart szállni a vonatról Igló állomáson. A késelő csak néhány perccel az eset előtt szállt fel a vonatra Korompa (Krompachy) állomáson. A lány vérző sebeit a vonat kísérőszemélyzete látta el, a kalauz egyszerűen letépte az egyik függönyt az ablakról, amivel elszorította a sebet, megállította a vérzést. 

Az eset megrázta a környékbelieket, több utas félt tovább utazni, amikor felajánlották számukra a tovább utazás lehetőségét egy másik vonattal. A vonat, amelyiken az eset történt, több mint három óra hosszat vesztegelt Iglón, míg a rendőrség mindent ki nem vizsgált.    
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek