Megkezdődik a LÁEV miskolci végállomásának fejlesztése

iho/vasút   ·   2019.05.06. 12:49
400px_laev_miskolcdorottya

A LÁEV korszerűsítésének egyik fő eleme a Miskolc-Dorottya utca állomás utasforgalmi tereinek felújítása. A miskolciak és a hazai kisvasút-barátok által közismert, 1978 óta üzemelő végállomás jelenlegi formájában már csak pár napig fogadja az utasokat, az átépítés ugyanis május 13-án hétfőn megkezdődik. A munkák idején a kisvonat természetesen közlekedik, továbbra is Miskolc-Dorottya utcáig, változatlan menetrenddel. A vonatokra azonban fel-, illetve azokról leszállni az állomás Előhegy utca felőli végénél kiépített ideiglenes peronról lehet, ami a jegypénztártól a vágányokkal párhuzamos járdán közelíthető meg. A jegypénztár a munkák idején előreláthatólag szintén folyamatosan üzemel majd.

Megújul a LÁEV Dorottya utcai állomásának belseje, az átépítés május 13-án kezdődik (fotó: Károly Szabolcs)

Az állomás fejlesztése keretében új, emelt szintű peron épül, megújul és különféle látványelemekkel egészül ki a villamos felőli utasfogadó tér, valamint az állomás teljes területén új térvilágítás létesül. Az év második felében befejeződő hiánypótló beruházásnak köszönhetően az üzemeltető Északerdő Zrt. szándéka szerint a létrejövő új közösségi tér a LÁEV egyre inkább növekvő utazóközönségén túl a környéken élők kifejezett előnyére is szolgál majd.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek