Megkötheti a BKK az alvállalkozói szerződést

MTI   ·   2012.05.11. 13:14

Megkötheti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a buszszolgáltatási pályázaton nyertes VT-Transmannal az alvállalkozói szerződést, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) engedélyezte a kontraktus aláírását – közölte a BKK pénteken a Facebook-oldalán.

A szerződés aláírására eddig azért nem volt lehetőség, mert a korábban lejárt alvállalkozói szerződések újratendereztetésekor az Orangeways, amelyet formai okokból kizártak, megtámadta a végeredményt. A BKK pénteki közlése szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK kérelmére pénteken úgy határozott, hogy a fellebbezés végső elbírálása előtt megköthető a szerződés, így a VT-Transman 75 busz üzemeltetését végezheti. Ezzel a lépéssel a BKK a május elejétől kieső alvállalkozói teljesítmény 75 százalékát pótolta.

A BKK arra hivatkozva kérte a KDB-től, hogy a fellebbezés végső elbírálása előtt megköthesse a szerződést, hogy a tömegközlekedés folyamatos, kiszámítható és biztonságos fenntartása közérdek.

Május elsejével a vitás jogi helyzet miatt 98 autóbusz teljesítménye esett ki, ebből szerződéssel 50-et pótolnak, 29 jármű azért nem tudott forgalomba állni, mert a korábban a Nógrád Volán által üzemeltetett járatokra nem volt érvényes ajánlat. Ezeket a járműveket a BKK a nemrég beszerzett Mercedes Citarokkal, illetve Van Hoolokkal pótolta.

Kapcsolódó hírek