Megmenekült a Šinvoz

iho/vasút   ·   2011.12.03. 10:02

Csütörtökön jelentette be Radomir Miljuš vezérigazgató, hogy befejezték egy villamos motorvonat felújítását, melyet a szerb vasút (ŽS) rendelt meg. Az elvégzett munka értéke harmincmillió dinár. A nagybecskereki vasúti járműjavítóban először végeztek ilyen volumenű felújítást, és várhatóan hamarosan három újabb ugyanilyen szerelvény nagyjavítását is rájuk bízza majd a ŽS, írja a Magyar Szó online kiadása.

A szerb motorvonatok mellett tíz török konténerszállító kocsi nagyjavítását is Nagybecskereken végzik majd. Az elnyert munkáknak köszönhetően jövőre új alkalmazottakat vehet fel a vállalat, mely most kétszázötven főt foglalkoztat.

A Šinvozt 2004-ben privatizálták, három évvel később pedig csődeljárás indult ellene. Az átszervezés után harmincan vették fel a munkát, idén szeptemberben pedig nyolcvanan térhettek vissza munkahelyükre, de komolyabb megrendelés híján a legtöbben munka nélkül maradtak. Az állami és a török megrendeléssel ismét visszatér az élet a javítócsarnokba.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.