Mégsem indulnak a Regiofoxok, engedélyre vár a Pesa

Korcsmáros Gábor   ·   2023.08.09. 12:00
847pid1

Nem először tolták későbbre az üzembe helyezésük időpontját.

Csak egy nappal korábban írtuk, hogy az új, 847-es sorozatú RegioFox dízel üzemű motorvonatok augusztus 11-én kezdik meg éles próbaüzemüket utasokkal a fedélzetükön. A legfrissebb információink szerint azonban legalább egy héttel elhalasztották az indulásukat, mivel a lengyel Pesa járműgyártó még nem szerezte meg az összes szükséges engedélyt a cseh közlekedési hatóságtól.

A Cseh Vasutak vezérigazgató-helyettese megerősítette, hogy utolsó pillanatban felmerült problémák miatt kénytelenek legalább egy héttel halasztani a RegioFoxok startját. Az ünnepélyes átadásra augusztus 25-én kerül sor, addig várhatóan már járnak majd a szerelvények, amint sikerül mindent a helyére tenni a gyártónak a közlekedési hatóságnál.

Nem először halasztják a járművek üzembe helyezésének időpontját, először augusztus elsejéről beszéltek, majd kiderült, hogy augusztus 11-e előtt nem tudnak elindulni, most pedig még legalább egy hetet késnek.

Galériánk a Cseh Vasutak fotóiból készült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek