Mégsem repül még a Bombardier új gépe

iho   ·   2013.07.25. 11:20
cim2

Ismét elhalasztotta a Bombardier új gépe első repülését. A kanadai gyártó Cseries típussorozatának első példánya a legutóbbi ígéretek szerint július végén kellett volna, hogy teljesítse a szűzfelszállását, de a „szükséges technikai lépések” a kanadai gyártó közleménye szerint „több időt vesznek igénybe a vártnál”.

Ezzel együtt a Bombardier továbbra is a következő hetekre prognosztizálja a felszállást.

A cég polgári gépekkel foglalkozó részlegének elnöke a maga nyilatkozatában annak jelentőségét hangsúlyozta, hogy nemrég először indították be a protopéldány hajtóműveit, és a tesztgép a rendszerintegráció és a repüléshez szükséges értékelések utolsó fázisában van már. Miközben a folyamat több időt vesz igénybe, mint amire számítottunk, nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel, nyilatkozta Mike Arcamone.

A cég közleményében az is szerepel, hogy a Bombardier a kanadai közlekedési tárca engedélyét is várja az első repüléshez, a helyzetről beszámoló Air Transport World pedig megjegyzi, hogy már az a június végi határidő is féléves csúszás az eredetileg megjelölt időponthoz képest, amit a július végi határidő előtt, a gép kigördülési ünnepségén jelentett be a Bombardier.

Kapcsolódó hírek