Megszigorították a cseh repterek őrzését

iho/repülés   ·   2012.07.19. 12:29

Megerősítették a nemzetközi repülőterek őrzését Csehországban az előző napi bulgáriai merénylet után. Különösen szigorúan ellenőrzik az Izraelbe tartó járatokat.

A cseh rendőrségnek nincsenek olyan információi, miszerint bármiféle terrortámadás fenyegetne az ország területén. A repülőterek biztonsági intézkedéseinek megerősítése a burgaszi merénylet következménye – közölte Stepánka Zatloukalová, a cseh országos rendőr-főparancsnokság szóvivője.

Katerina Rendlová, az idegenrendészet szóvivője szerint megelőző intézkedésekről van szó, melyek keretében több tucattal megnövelték a rendőri jelenlétet a nemzetközi repülőtereken. Elsősorban a várótermeket és a repülőterek környékét ellenőrzik. Kiemelt szigor vonatkozik az Izraelbe tartó járatokra – pontosított Rendlová.

Miután a burgaszi repülőtér a merénylet miatt ideiglenesen zárva van, a bolgár tengerpartra induló turistákat szállító cseh gépek a prágai információk szerint csütörtökön Várnában szállnak le. Vladimíra Dufková, a Travel Service légitársaság szóvivője közölte, hogy a nap folyamán öt gépet indítanak, amelyek Burgasz helyett Várnában fognak landolni.

Az iho/repülés kérdésére a Budapest Airport kommunikációs vezetője, Hardy Mihály elmondta: Ferihegyen a szokásosan alapos biztonsági rendszeren nem kellett szigorítani. Ma a Wizz Air járata indul az esti órákban Burgaszba, és mivel a bulgáriai repülőtéren várhatóan csak délután négyig tart a zárlat, a Budapestről induló gépnek feltehetően nem kell máshol, jelesül Várnában leszállnia.

Kapcsolódó hírek