Megszűnt a várakozás Nagylaknál

MTI   ·   2012.02.24. 08:25

Péntek hajnali háromra – átmenetileg – megszűnt a kamionok várakozása a nagylaki határátkelőhely kilépő oldalán – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, jelenleg a forgalom mindkét irányban folyamatos, de a román hatóságok szigorító intézkedései miatt bármikor újra torlódás alakulhat ki.

A százados azt tanácsolta a teherautó-sofőröknek, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.
Csütörtökön meghaladta a négy órát a kamionok várakozási ideje a nagylaki átkelő kilépő oldalán, ahol több kilométeres sor alakult ki.

A román határrendőrség közleménye szerint a csempészet és az adócsalás visszaszorítása érdekében részletes ellenőrzést hajtanak végre a határátkelőkön, ez az áruszállító teherautókat érinti. Az ellenőrzés célja a törvényes iratok nélkül vagy hiányos iratokkal szállított áruk kiszűrése, és azoknak a cégeknek a felderítése, amelyek a törvényes előírások betartása nélkül végeznek áruszállítást.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.