Megújul a csomóponti felüljáró Soroksáron

MTI/BKK/iho   ·   2016.07.07. 14:15

A hídnak és környezetének forgalomkorlátozással járó munkálatai július 11-én, hétfőn kezdődnek. A munkálatok során teljesen megújul a felüljáró dilatációs szerkezete, az aszfaltburkolat, a közvilágítás, valamint a vízelvezetési rendszer. Az átvezető Grassalkovich út forgalmának folyamatos biztosítása érdekében félpályás útlezárás mellett végzik majd a rekonstrukciót.

A munka során a felüljárót átszelő teljes útszakaszon kicserélik az aszfaltburkolatot, valamint felújítják a támfalakat és átépítik a szegélyeket. Elkészítik a felüljáró teljes szigetelését, valamint megújul a vízelvezetésre szolgáló rendszer, a hídkorlátok és a vasúti védőhálók, átépítik a meglévő dilatációs szerkezeteket, amelyek mellett újabbak is készülnek. Megújul a felüljárón a közvilágítás, valamint kicserélik a hídfőkben lévő helyiségekhez tartozó ajtókat, kijavítják a betonfelületeket, emellett elvégzik a tisztasági festést, a belső elválasztó rácsok korrózióvédelmét, valamint a padlócsatornák lefedését. A munkálatok során a felüljárót sókorrózió elleni védőbevonattal is ellátják.

Első ütemben a Grassalkovich út Haraszti úti jobb pályája (M0 felé vezető oldal) szűkül félpályára a Vecsési út környezetében. Az érintett a szakaszon a felüljáró is félpályára szűkül, ezalatt a forgalom jelzőlámpás irányítás mellett, váltakozva haladhat majd át a hídon.

Az építés várhatóan 2017 októberében ér véget.

Kapcsolódó hírek