Meló van!

iho/közút   ·   2015.11.16. 16:15
melovan0

A hivatalos munkakezdést egy mini ünnepség még megelőzte a Hősök terén, ahova kivonultak a trolik. Itt átismételték, mennyibe kerültek, és hogyan jutottak el Budapestre. A hivatalos verzió ez: a Budapesti villamos- és trolibusz-járműfejlesztés elnevezésű, európai uniós támogatásból megvalósuló 18 milliárd forintos projekt 108 új trolibusz vásárlására adott lehetőséget a fővárosnak. Ebből most 36 járművet vettek nettó négymilliárd forintért. A többi trolibusz akkor érkezhet, ha a szükséges forrás rendelkezésre áll majd. De az mikor derül ki végre, száz százalékos biztonsággal, hogy rendelkezésre áll a pénz? És ha igen, akkor a teljes összeg, vagy megint csak valamennyit vehetünk?

Útban vissza a Hősök teréről. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Az mindenesetre biztos, a most forgalomba álló új trolikkal a 72-es, a 76-os és a 79-es vonalon közlekednek. Próbálják ki a járműveket! Várjuk (fotós) élménybeszámolóikat!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Városi vasút

Nonstop Budapest: nézze meg a BKV kiállítását!

iho   ·   2023.09.26. 09:00

Október 8-áig ingyenesen látogatható a margitszigeti Kristály színtérben az a tárlat, amely a 150 éves Budapest közszolgáltató cégeinek tevékenységébe enged betekintést. A kiállítás tizenegy állomáson vezeti végig a látogatókat, bemutatva az egyes közműszolgáltatások rövid történetét és fejlesztéseik fontosabb mérföldköveit.

Zöldút Kerékpár

Bubi: ferencvárosi bővülés

iho/zöldút   ·   2023.09.23. 12:05

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a kétszázat a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.