Milliókra büntették a buszsávot használó autósokat tavaly Budapesten

MTI   ·   2020.03.04. 17:27

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai közleménye szerint a BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendszeresen tart buszsávellenőrzést, tavaly a hatóság feljelentést is tett néhány sofőr ellen, aki nem ismerte el vétkességét. Aki illetéktelenül a buszsávra hajtva vagy ott megállva akadályozza a közösségi közlekedést, az szabálysértést követ el, a helyszíni bírság ötezertől ötvenezer forintig terjedhet, illetve a szabálysértés hat hónapon belül megismétlése esetén akár hetvenezer forint is lehet.

Az ellenőrzéseknek köszönhetően kis mértékben csökkent a szabálysértések száma: idén januárban és februárban összesen nyolcvan alkalommal intézkedtek a rendőrök. A közös ellenőrzések ezért a jövőben is folytatódnak.

Az ellenőrzések és a közösségi közlekedési járművek vezetőinek tapasztalatai szerint az autósok leggyakrabban a Mészáros utcában, a Hegyalja úton, a Megyeri úton, a Határ úton, az Üllői úton, a Kőbányai úton, a Vaspálya utcában, a Budaörsi úton, a Szent István körúton, a Vágány utcában és a Thököly úton hajtanak a buszsávra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.