Mint a népmesében: hoztak is buszt, meg nem is

iho/közút   ·   2017.10.21. 13:45
Modulo_automotive_kicsi

Október 18. és 20 között rendezték meg a budapesti Hungexpo területén az Automotive Hungary kiállítást, amin ezúttal – egyedüli buszgyártóként – az „újjászületett” jelzővel aposztrofált Ikarus Egyedi Kft. is képviseltette magát, rögtön két járművel. Az egyik az év elején bemutatott szűrőbusz volt – ebből a közelmúltban újabb tíz egységre kaptak megrendelést –, de az igazán nagy érdeklődés az új csuklóst övezte, hiszen sokáig olyan volt, mint Columbo felesége: állandóan emlegették, de még senki nem látta.

Nehéz szülés volt – sóhajtottak fel sokan, ugyanis az eredeti határidő szerint már két hónapja mind a 180 busznak közlekedni kellene, azonban elsőként a VEKE hívta rá a figyelmet, hogy korai az öröm, hiszen információik szerint valójában még ez a busz sincs kész, mert nem működőképes.

Meglátogattuk hát a protót, és mi is érdekességeket tapasztaltunk, ezeket az alábbi galériában foglaljuk össze:

Az új Modulo M168d bő fél méterrel rövidebb, mint az ugyanilyen néven készült első példány, de hogy miért, azt senki nem tudja. A képre kattintva galéria nyílik a (fél)kész buszról!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek