Modernizált Schlierenek a GYSEV-nél

iho/vasút   ·   2012.03.19. 17:01

A 2009-ben Ausztriából beszerzett 49 Schlieren-kocsit sorban újítják fel a Győr–Sopron–Ebenfurthi Vasútnál. A ráncfelvarrás során biztonsági ajtóvezérlést és klímaberendezést szerelnek be, új padlóburkolatot és üléshuzatot kapnak.

A biztonsági ajtóvezérlés nem ismeretlen az intercityken, vagy épp a budapesti elővárosi forgalomban közlekedők előtt: öt kilométer per órás sebesség elérésekor a nyitva maradt ajtók becsukódnak és reteszelődnek, és csak a vonat megállása után lehet kinyitni őket. A rendszer – a többi hasonlóval ellentétben – a GYSEV saját fejlesztése. Az utaskényelmet is maximálisan szem előtt tartják a társaságnál: régebben megszokott volt, most újraéled a különböző, turisztikailag érdekes tájak fényképeinek kihelyezése a személykocsikba, ezen kívül újságtartókat is felszereltek.

Eddig csak az intercityk utasai élvezhették az ingyenes wifi-szolgáltatást: a GYSEV-nél ezentúl már a személyvonatokban közlekedő Schlieren-kocsikon, Sopron–Szombathely–Szentgotthárd és Sopron–Győr között is lehet internetezni.

(forrás: GYSEV)

Kapcsolódó hírek