MOL Bubi: még kétszáz közbringa és három új gyűjtőállomás

iho/zöldút   ·   2023.03.14. 09:00
01_bubi_olof

Több száz vadonatúj MOL Bubi kerékpárt használhatnak ezentúl a fővárosiak, ráadásul a napokban újabb helyszínekkel bővül a gyűjtőállomások köre. A 2021-es megújulás óta közel duplájára nőtt a kerékpárok száma.

A tavaszias időjárás közeledtével jelentősen bővül a MOL Bubi közbringa-rendszer. Március elsejétől kétszáz vadonatúj kerékpár, a napokban pedig három új gyűjtőállomás is az ügyfelek rendelkezésére áll. Ezzel a Városligetben az Ajtósi Dürer sor–Stefánia út és az Olof Palme sétány–Zichy Mihály út kereszteződésekben, valamint a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó mellett is felvehetik és letehetik a felhasználók a kerékpárokat. A most elkészülő állomások régi területi hiányosságát pótolják a közbringa-szolgáltatásnak. A MOL Bubi flottája a 2021. májusi újraindulás óta 1200 kerékpárról közel a duplájára nőtt, így már összesen 2260 kerékpár érhető el, a gyűjtőállomások száma pedig 183-ra nőtt.

(fotók: BKK)

Az új állomások kialakításakor a BKK figyelemmel volt arra is, hogy a fővárosiak és a kikapcsolódni vágyók által kedvelt Városliget könnyedén és zölden legyen megközelíthető és egy fontos zöldterülethez nyújtsanak közvetlen kapcsolatot. Ezen felül figyelt a társaság arra is, hogy az új kulturális intézmények, a többi között a Magyar Zene Háza közvetlen közelében is létrejöjjön egy új gyűjtőállomás.

A tavaly megnyitott létesítmény ráadásul a közösségi közlekedési eszközök közül az egyik legkönnyebben a MOL Bubi kerékpárokkal érhető el. Ennek köszönhetően munka után vagy hétvégén egy koncert, egy állatkerti kirándulás vagy egy városligeti séta érdekében is bármikor használhatók a népszerű közbringák. Az állomások megvalósulását a Városliget Zrt. támogatta.

Folyamatosan fejlődik a MOL Bubi

A fővárosi közbringa-hálózat a 2021-es megújulása óta folyamatosan fejlődik és bővül. A BKK 2022-ben összesen 500 vadonatúj MOL Bubi biciklit állított forgalomba, legutóbb október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány, az állomások sora pedig februárban a Hard Rock Hotelnél és az Orczy térnél kiépített állomással gyarapodott. A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfél számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság a tervek szerint idén is folyamatosan bővíti a közbringra-rendszer szolgáltatási területét és a flottáját.

A MOL Bubi közbringa-szolgáltatás az elmúlt hónapokban is igazolta népszerűségét a fővárosiak körében, a közbringa-rendszer a tavaly nyáron elért rekordok mellett télen is kiemelkedő eredményeket produkált. A MOL Bubi havi és átlagos napi használata 60–70 százalékkal bővült, ami annak ismeretében különösen kiemelkedő, hogy a közbringa flottája harminc százalékkal nőtt.

A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a megújult kerékpároknak köszönhetően a 2021. májusi megújulása óta sorra döntötte a rekordokat, 2023 februárjában pedig a rendszer átlépte a 4,4 milliós utazásszámot.

A MOL Bubinak a fővárosiak szemléletváltozásában is jelentős szerepe van. Sokan vannak, akik a közbringarendszernek köszönhetően ismerkedtek meg a városi kerékpározással, és ma már saját biciklivel közlekednek. A budapestiek jelentős része felismerte, hogy biciklivel utazni környezetbarát, gazdaságos, és bizonyos helyzetekben a leggyorsabb utazási mód.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.