Mozdonyvezetők elvándorlása: mindent bevet a DB Schenker

iho/vasút   ·   2015.12.30. 12:53

Németh Nándor ügyvezető igazgató nem titkolt célja, szeretné a cég minden áron megakadályozni a vezérek elvándorlását. Az újonnan 2016. január 1-jén életbe lépő cafeteria-rendszerben az éves keretösszeg a munkakör jellegétől függően eltérő: vezetők esetében 650, vasúti jellegű, illetve nem vasúti jellegű munkaköröknél 500, egyébként 65 ezer forint.

A VDSZSZ honlapján a megjelent hírt így egészíti ki: „a bérfejlesztéssel kapcsolatban Németh Nándor arról tájékoztatott minket, hogy a tulajdonos – nem éppen örömében – a nyereség terhére 2016. január 1-jétől átlagos bruttó kilenc százalékos bérfejlesztésre adott engedélyt. Hamarosan kiadják a bérfejlesztéssel kapcsolatos végrehajtási utasítást, és természetesen a munkaszerződések módosítására is sor kerül. A bérfejlesztéssel párhuzamosan részlegesen átalakul a bérrendszer is, mivel a munkáltató elismeri a cégnél eltöltött szolgálati időt, a jogszabály által előírt vizsgákat, továbbá a telephelyeken végzett munkát is – ez utóbbit differenciáltan. A pontos részletek a végrehajtási utasítás elkészülte után várhatók.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek