Münchenben ünnepelt a logisztikai ágazat

Zöldi Péter   ·   2017.05.19. 13:45
transportlogistic_kislid

Miután a 2015-ös transport logistic-kiállítás és Air Cargo Europe hangulata kissé nyomott volt, ebben az évben volt ok az ünneplésre, a standokon és azokon kívül egyaránt. A logisztikai ágazat ismét több pénzt szán az imázs ápolására és az ügyfélkör megtartására. Légitársaságok és hajózási vállalatok, de még a szoftverfejlesztők is az ágazat felívelését érzékelik. Mindenesetre a drága kétszintes standok és a többcsillagos szakácsokkal előadott főzőshow-k ideje – úgy tűnik – lejárt.

Példás szervezettség a vásárközpontban (fotó: transportlogistic.de)

A rendezőség szerint a kiállítók száma rekordot döntött: a világ vezető logisztikai vásárára 2162 kiállító jött el 62 országból, köztük különösen sok Ausztriából, ez 5.4 százalékos emelkedést jelent. Számtalan új vállalkozó jelent meg, közöttük China Railway Container Transport, DP World, Heathrow Airport, Kerry Logistics, LKW Walter és a Maersk. Ezeken túl tizenhét nemzet és több kikötő is közös standokon képviseltette magát. Több egyetem és szakiskola is igyekezett felhívni magára a figyelmet, viszont hiányoztak az olyan előkelő nevek, mint a Deutsche Post, Fiege, Gebrüder Weiss, Quehenberger és a System Allianz/System Alliance Europe.

A százhúsz országból érkező látogatók száma kilenc százalékos emelkedést mutat, és túllépte a hatvanezret. De a kiállítókat nem csak a mennyiség, hanem a minőség is meggyőzte, a közvéleménykutatás szerint. A vásár területének 115 ezer négyzetmétere tizenöt labdarúgópályának felel meg, a kilenc csarnokban minden kiállítóhely elkelt. A vásárhoz tartozó vágányhálózaton neves vállalatok mutatták be mozdonyaikat és vasúti kocsijaikat.

A beszélgetések, előadások első számú témája a folyosókon és a standokon a digitalizálás és a digitális iparnak az ágazatra gyakorolt hatása volt. Mindenesetre a trendi téma körüli felhajtás és a megvalósítás között még jókora szakadék tátong, a szoftverházak képviselői nagyobb érdeklődésre számítottak. Számukra úgy tűnik, túl nagy fába vágták a fejszéjüket.

Beszédtémát szolgáltatott még a protekcionizmus alakulása és kihatásai a nemzetközi kereskedelemre. A vásár negyvennyolc konferenciát is lebonyolított, melyen több mint 200 előadó vett részt. A rendezvényt találó módon Alexander Dobrindt, a közlekedésért és a digitális infrastruktúráért felelős miniszter nyitotta meg. A következő háromnapos Transport Logistic és Air Cargo Europe 2019 június negyedikén nyílik meg. Bővebb információ a következő weboldalon található: www.transportlogistic.de

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek