Nagy forgalomra lehet számítani a szabolcsi utakon

MTI   ·   2012.01.13. 14:43

Nagy forgalomra lehet számítani a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei utakon és határállomásokon a következő tíz napban – közölte a térség rendőr-főkapitányságának sajtószolgálata.

Hajas Zoltán helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint e hét végén, illetve a jövő héten fokozott forgalom várható a nyírségi magyar–ukrán és a magyar–román határátkelőhelyeken, valamint a megye gyorsforgalmi útszakaszain is.
Az őrnagy elmondta: a forgalom a nyugat-európai államok tanítási szünete és téli szabadságolási időszaka miatt növekszik meg a nagy számú bolgár, román, török és ukrán vendégmunkás utazása következtében.

A szabolcsi rendőr-főkapitányság azt javasolja, hogy a külföldre utazók indulásuk előtt tájékozódjanak a határátkelők, különösen a Záhony és Csap közötti magyar–ukrán határállomás forgalmáról. Torlódás esetén a személyforgalomban utazók válasszák a többi magyar–ukrán átkelőhelyet, így a 24 órán át nyitva tartó Beregsurány és Asztély, valamint a Tiszabecs és Tiszaújlak közötti állomást vagy a 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás-Mezőkaszony és 8 és 16 óra között utasokat fogadó Lónya-Harangláb közötti átkelőhelyet.

A két szabolcsi magyar–román – a Csengersima és Pete, illetve a Vállaj és Csanálos közötti – határállomás szintén folyamatosan, 24 órában fogadja az utazókat.

A rendőrség a gyorsforgalmi utakon igyekszik biztosítani a folyamatos forgalmat, emellett az M3-as autópálya nyírségi szakaszán január 16-án 9-től 13 óráig, valamint január 20-án 10-től 14 óráig közlekedésbiztonsági akciót is tart, hogy a szabálytalankodó gépjárművezetők ne veszélyeztethessék az úton lévőket – mondta a szabolcsi rendőrségi szóvivőhelyettes.

Kapcsolódó hírek