Nagyon sokan vonatoztak busónézőbe Mohácsra

Vörös Attila   ·   2017.02.27. 11:15
66__P1040802

Ismét eltemetik a telet Mohácson, a busójárás évről-évre egyre több turistát vonz a sokác farsangi fesztiválra. Hogy miért csak tavaly közlekedett először különvonat az eseményre, rejtély, de az ötlet úgy néz ki, bevált: idén is szervezett utat a MÁV-Nosztalgia Kft. Budapestről Mohácsra. Ezúttal a 019-es Nohab pompázott a tízkocsis szerelvény élén – az utolsó kocsi most is az élményvonatot energiával ellátó villamos fűtőkocsi volt. A különvonat reggel indult el a fővárosból, hogy kicsivel dél előtt érkezzen meg a Duna-parti városba. Az utasok eztán elvegyülhettek a mohácsi buliban, a szikrázó napsütés alaposan megadta a téltemetés hangulatát!

Pécsig a 101-es Szili húzta a Nosztalgia különvonatát, onnan már a narancs Nohab volt az úr (Vörös Attila felvételei)

De a Pécs–Villány–Mohács-tengely helyi lakosainak sem kelett okvetlenül autóba ülniük: a MÁV-Start idén is alaposan megerősítette a zárónap mohácsi fordáját. A 11.10-es személyvonatot például 2-3 tagú Bézé-szerelvény helyett öt halberstadti kocsival adta ki, a vonatot a nemrég felújított, csodaszép 146-os Csörgő húzta. Kellett is a sok kocsi, Palkonyán egy egész gyerekcsoport várta a mohácsi járatot, de a többi megállóban is jó forgalma lehetett az ünnepi menetnek.

A Nohab után nem sokkal egy csörgős vonat is Mohácsra tartott Pécs felől. Mohácsra egyébként csak Bézék járnak, mozdony csak a tehervonatok élén jut el a városba

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek