Nagyon várták már: február 22-én véget ér a vonatpótlás a 135-ös elején

iho/vasút   ·   2021.02.04. 09:00
00_szeged-bekescsaba_felujitott_vasutvonal

Végig vonattal lehet utazni Szeged és Békéscsaba között: két- vagy háromkocsis Csörgőkkel.

A vasútvillamos beruházáshoz kapcsolódóan hamarosan befejeződik a vonatközlekedést érintő felújítás a Szeged és Hódmezővásárhely közötti pályaszakaszon: február 22-étől ismét teljes útvonalon közlekedhetnek a vonatok a Szeged–Békéscsaba vonalon; nem kell majd pótlóbuszokra szállni Szeged és Hódmezővásárhely között.

A Szeged–Hódmezővásárhely vasútvonal átépítése 2018 áprilisában kezdődött a két megyei jogú város állomása között szünetelt a vonatközlekedés és pótlóbuszok szállították az utasokat. Február 22-étől viszont utasforgalomtól függően két-három kocsis Csörgős személyvonatok közlekednek a vonalon, ingáról egyelőre nem tudni.

A vonatok a közforgalmi menetrendben meghirdetettek szerint fognak közlekedni, a korábban már megszokott csatlakozási rendszer megtartásával Szegeden, Békéscsabán és Orosházán, Hódmezővásárhelyi Népkert állomáson továbbra is biztosítanak átszállást Szentes felé.

Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert között huszonkét kilométeren fektettek le síneket, ahol a vasútüzem megkövetelte, ott második vágány is épült, ágyazat- és tereprendezési munkákat is végeztek, szabályozták a váltókat és a vágányokat, jelenleg a biztosítóberendezés kiépítésének befejező fázisában járnak a munkálatok. Ez a pályaszakasz 100 kilométer/órás megengedett sebességre lesz alkalmas a szükséges hatósági eljárások lefolytatása után.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek