Nagysebességű szendvics

Molnár András   ·   2011.09.07. 12:00
HSSandwich_lil

A szolgáltatás ára százötvenezer font, melyet Kent megye költségvetéséből finanszíroznak, bízva abban, hogy a fejlesztés további befektetéseket indukál majd a térségben. A próbaüzemet augusztusban tartották: a Sandwichben rendezett 140. Nyílt Golfbajnokság alatt is megálltak a Southeastern egyes nagysebességű vonatai, a sikert követően pedig most már a munkába járók is élvezhetik a városuk mellett futó, akár 300 kilométer per órás sebességre is alkalmas pályát.

Sandwich állomás a megszokott Electrostar ingavonattal

A menetidő a St Pancras pályaudvarig mintegy 20-25 perccel csökken, a komfort pedig jelentősen nő a jelenleg forgalomban lévő Electrostar ingavonatokhoz képest – a Southeastern jegyrendelő oldala alapján nem jelent többletköltséget, ha a nagysebességű járatot választjuk. Reggel Sandwich állomásról 5.50, 6.18 és 6.50 időpontokban indul Londonba a Class 395 szerelvény, este pedig 17.40-kor és 18.40-kor indul vissza a St Pancras nemzetközi pályaudvarról.

Javelinek a St Pancras pályaudvaron, Southeastern Highspeed festéssel. Hamarosan a fenti kis állomás sem csak elsuhanni látja a 395-ös motorvonatokat<br>(képek: Wikipedia)

Hozzá kell tenni azt is, hogy a Sandwich állomáson eddig is megálló vonatok a Charing Cross pályaudvarra közlekednek, vagyis szinte a Temze partján szállhatnak ki az utasok, míg a St Pancras csak egy ugrásnyira van a Regent Parktól. A két állomás közötti távolság nem túl nagy londoni léptékkel mérve, de két különböző városrészt tár fel, megkönnyítve az utasok dolgát, és változatosabb átszállási lehetőségeket biztosítva.

Kapcsolódó hírek