Nappali teljesítménytúrára hív március 15-én a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

iho/vasút   ·   2024.03.13. 15:00
gyernekvasut_kisvonat

A Gyermekvasút nyomában elnevezésű, húsz kilométeres túra érinti a fővárosi kisvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait.

Pénteken rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” nevű, húsz kilométeres nappali teljesítménytúrát, melynek útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet. A túra szintideje hét óra. Nevezni Széchenyihegy állomáson a rajtnál lehet, péntek reggel 8 és 10 óra között. A nevezési díjakról, a javasolt felszerelésekről, az útvonal részletes leírásáról részletes információ ide kattintva, a Gyermekvasút honlapján található.

A túra útvonala többek között az alábbi kisfilmben bemutatott népszerű látnivalókat is érinti a kisvasút mentén:

A nem csak a természetjárók körében népszerű programot 1996. március 15-én rendezték meg először. Minden évben március 15-én nappali, augusztus 19-én pedig éjszakai teljesítménytúrát tartanak, így a mostani már az ötvenhetedik teljesítménytúra lesz a kisvasút történetében.

A március 15-től érvényes menetrend szerint tavasszal, a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel a vonatok már sűrűbben, 40–50 percenként indulnak a végállomásokról.

Az előre meghirdetett hétvégi napokon nosztalgiavonatok is szállítják az utasokat, a közlekedési napokról szintén a Gyermekvasút honlapján lehet tájékozódni. Március 15-én a gőzmozdony és a lillafüredi motorvonat is forgalomba áll.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek