Nem játék a vasúti nagyfeszültség

iho/vasút   ·   2017.11.17. 10:44

Három fiatal bóklászott pénteken este a nagykőrösi állomáson. Az egyik fiú úgy döntött, felmászik az egyik vágányon várakozó, cementet szállító tehervonat tetejére. A felsővezetékhez hozzá sem kellett érnie: a huszonötezer voltos feszültség megrázta, amitől a ruhája lángra kapott. A helyszínre érkező mentők órákáig küzdöttek a fiú életéért, majd miután stabilizálták az állapotot, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Habár testének hetven százaléka megégett, túlélte a balesetet. Az eset körülményeit a Nagykőrösi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Habár a vasúti felsővezeték közelébe felmászni szigorúan tilos és életveszélyes, nem múlik el év, hogy ne történne baleset vagy tragédia. Tavaly augusztusban például a verőcei állomáson ért halálos áramütés egy fiatalt, aki ugyancsak egy tehervonat tetejére mászott fel.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek