Nincs megállás, jön a negyedik füstpróba

iho/vasút   ·   2019.01.27. 12:20

Folytatódik a füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszának állomásain. Az említett napokon a Forgách utca és Dózsa György út állomások közötti szakaszon tapasztalható majd füstkiáramlás.

A BKV Zrt. az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségét teszteli. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein, vagyis a metróállomások körüli műtárgyaknál füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. A füstpróbák hétköznap délután négy és este tíz között, hétvégén pedig reggel nyolctól este tíz óráig zajlanak. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról a BKV folyamatosan tájékoztatást ad.

A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek