Nosztalgia minden nap

Arnold Balázs   ·   2013.10.27. 21:00
kiskep_skanzen

Ha valaki nosztalgiavonatot szeretne fotózni, általában ki kell várnia azt a napot, amíg egy ilyen vonat közlekedik. És akkor sem biztos, hogy a vonat által használt vasútvonalon található megfelelő fotóhely. Ám de aki a kicsit is meg tudja becsülni, az akár minden nap fotózhat nosztalgiavonatot, ráadásul nem is akármilyen környezetben. A szentendrei Skanzen két öreg Ganz motorkocsija ugyanis fáradhatatlanul ingázik a két csúcsfordítóval is bíró kanyargós vonalon az öreg épületek között.

Általában csak egy szóló BCmot pendlizik a főépület és a Néprajzi látványtár között, de alkalomadtán, főleg a kiemelt rendezvényes napokon másodmagával kel útra az utasok igényei szerint, körülbelül óránként. A Skanzenvasút nyomvonala jórészt a Sztaravoda-patak medrét követi, kanyargós vonalvezetésének köszönhetően mindig van olyan szakasz, ahol a fotózáshoz megfelelő a napállás. Egyes részeken a Skanzen épületei, máshol az erdő adja a hátteret a képekhez, amely főleg ilyenkor ősszel szép.

Őszi háttér előtt pöfög a BCmot<br>A képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből

A Skanzenvasút a mezőhegyesi felvételi épület mása mellé hamarosan kap egy sorompóőrházat is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek