Növeli eladásait a Mitsubishi Motors

MTI/iho   ·   2017.10.18. 12:30

Az Automotive News Europe hírportál szerdán arról számolt be, hogy Maszuko Oszamu, a Mitsubishi Motors vezérigazgatója közleményben bejelentette: a Drive for Growth programban a japán autógyártó vállalat a 2020 márciusával végződő pénzügyi évben 1,3 millió járművet tervez értékesíteni, negyven százalékkal többet az idei márciussal zárt pénzügyi évben eladott 926 ezernél. Az értékesítési árbevétel ezzel párhuzamosan a tervek szerint harmincegy százalékkal, 2 ezer 500 milliárd jenre (22,28 milliárd dollár) növekszik az elmúlt pénzügyi évben elért 1 milliárd 910 millió jenről. A termelés felfuttatása érdekében a Mitsubishi 2020 áprilisáig hatvan százalékkal, 137 milliárd jenre (1,22 milliárd dollár) növeli éves eszközberuházásainak értékét, kutatás-fejlesztési kiadásait pedig ötven százalékkal, 133 milliárd jenre (1,19 milliárd dollár) emeli.

A következő három évben a Mitsubishi tizenegy új modellt mutat be. Az Egyesült Államokban harminc százalékkal, százharmincezerre tervezi növelni éves eladásait három év alatt a Mitsubishi, Kínában pedig duplájára, kétszázhúszezerre emeli. Délkelet-Ázsiában eladásai ötven százalékos növelésével, háromszáztízezer autó eladásával tíz százalékos piaci részesedést célzott meg a Mitsubishi. Európában három év múlva kétszázhúszezer autót tervez eladni, a bázisadatot azonban, a tavalyi eladásokat nem közölte. A Mitsubishi 2020-ra legnépszerűbb modelljeit elektromos hajtással kínálja majd, a miniautó kategóriában is. A termelésnöveléssel együtt életbe léptetett költségcsökkentési programmal a Mitsubishi bevételarányos jövedelmezőségét a tervperiódus végére hat százalékra javítja az elmúlt pénzügyi évben elért 0,3 százalékról. A Nissan-Renault együttműködés által kínált lehetőségekkel élve százmilliárd jent (891,3 millió dollár) tervez megtakarítani három év alatt a Mitsubishi, elsősorban a közös beszerzéseknek és a kutatás-fejlesztési átfedések megszüntetésének köszönhetően. A Nissan tavaly vásárolt harmincnégy százalékos ellenőrző részesedést a Mitsubishi autógyárban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek