Megfeküdt dízelek okoztak késést az északi parton

iho/vasút   ·   2015.06.20. 14:05
nymet0

Sokból semmi északon...

Szegény 265-ös Szergej a nyári menetrend első napján kidőlt Révfülöpön, ez rögtön 60 perc késést jelentett a 1972-es Budapest Déli–Tapolca Tekergő gyorsvonatnak, a 2330-as Csörgő segélygépként Badacsonyig bírta, a vonatért eztán a 2142-es Csörgőt küldték Tapolcáról, neki sikerült behúznia a vonatot a végállomásra. Végül két óra kilenc percnyi késéssel érkezett meg a szerelvény.

Kék Hullám, először, oda: szélcsend

Ráadásul ez a fekvés azért is volt a szokásosnál is nagyobb gond, mert a vonat elzárta a pályát, a két keresztezési lehetőséget biztosító állomáson: Tomajon és Tördemicen vesztegelt a 19702-es Kék Hullám Budapest Déli–Tapolca és a 19705-ös Kék Hullám Tapolca–Budapest Déli, utóbbi most nyolcvanegy percnyi késésben van...

Isteni lehet így tekeregni...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Életre kel az Elvira

iho/vasút   ·   2023.01.31. 12:00

Teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatán.

Vasút Kisvasút

Valentin Expressz a Gyermekvasúton

iho.hu   ·   2023.02.01. 03:00

Más kisvasutakon már többéves hagyomány, hogy a szerelmesek napján különleges vonatok is járnak, de a Gyermekvasúton csak idén indulnak először különvonatok február 14-én.