Ócsán útátjárót tákolnak=vágányzár Kökitől Dabasig

Vörös Attila   ·   2018.07.08. 18:45
lajos80

Elmentünk és megnéztük, milyen munkák folynak a nyaranta vágányzárral sújtott lajosmizsei vonalon. Idén Kőbánya-Kispesttől egészen Dabasig ki van zárva a 142-es vonal a forgalomból, a Kapella információi szerint sokféle munkát csinálnak: útátjárót és gyalogos átjárót építenek át, betonaljakat, talpfákat, síneket és „alkatrészeket”cserélnek, a pályát szabályozzák. Jó kis munkagépekkel teli, krampácsolástól hangos galériával készültünk, nézzék végig alaposan!

Kirándulásunkat Köki és Kispest között kezdjük. Itt néhány éve rakták rendbe a pályát, érdekes lett volna, ha ismét nekiállnak. Persze sehol senki... A további képekért kattintson, nyílik a galéria! (fotók: Vörös Attila)

Nem csaltunk, a képek frissek, pénteken készültek. Összefoglalva: Kispesten egy aláverőgép dolgozott, aztán Ócsáig sehol senki és semmi. A korábbi évek nyári vágányzárai alkalmával Gyálig már szinte mindenhol mindent felhoztak a biztonságos és modern 40–60-as tempóra, idáig akár járhatnának is a vonatok. De a mostani állapotok szerint akár Ócsáig is. Az előbbi fél, utóbbi egy órára van Kőbánya-Kispesttől, most itt pótlóbuszozniuk kell az utasoknak (további érdekesség, hogy Dabas és Lajosmizse között hétvégenként csak kétórás ütem van!). Ha más nem, az megnyugtathatja őket, hogy a Desiróikra a Balatonon nagyobb szükség van, a csörgős inga meg már nem menő, és amúgy sincs kocsi.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek