Óriási késések alakultak ki a belgrádi repülőtéren az érkező és induló utasok „keveredése” miatt

MTI/iho   ·   2024.01.22. 08:50
00_tesla_belgrad

Még a hétfő délelőtti járatok is késve indulnak a belgrádi Nikola Tesla repülőtérről, mert vasárnap délután egy személyzeti hiba miatt a tranzitzónában összekeveredtek az érkező és az induló utasok, ezért mindenkit újra át kellett vizsgálni.

Vasárnap 17 óra 15 perc és 21 óra 29 perc között egyetlen repülőgép sem szállt fel Belgrádból. A belügyminisztérium közölte, hogy a repülőtér személyzete hibát követett el, amikor 17 óra körül egy Szkopjéból érkező járat utasait véletlenül az indulásra váró, a kötelező ellenőrzéseken már átesett utasok közé irányította. Emiatt a tranzitzónát kiürítették, és minden utast újra át kellett vizsgálni. A négyórás szünet után indult csak újra az útlevél-ellenőrzés, és szállhattak fel az utasok a gépekre, amelyek így jelentős késéssel tudtak csak elindulni.

Verica Ječmenica, a közlekedési minisztérium munkatársa az RTS-nek elmondta, tizenhét gépet érintett a késés, három járatot, a berlinit, a frankfurtit és a düsseldorfit pedig törölték. A minisztérium vizsgálatot rendelt el, Verica Ječmenica pedig közölte, hogy a hibát elkövető üzemeltető cég vállalta a felelősséget a történtekért.

Az Air Serbia szerb légitársaság közleménye szerint még hétfő délelőtt is lesznek késések a vasárnap történtek miatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek