Összeolvadt a Link és a Waberer's Polska

MTI   ·   2018.10.17. 13:02

Október elsejével a Link lengyel fuvarozócég hivatalosan egyesült a budapesti székhelyű Waberer's helyi szállítmányozási irodájaként működő Waberer's Polskával – közölte a Waberer's International Nyrt. szerdán az MTI-vel.

A Waberer's tavaly nyáron jelentette be, hogy harminckétmillió eurót fordít a lengyel fuvarozócég akvizíciójára, amelyet a magyar vállalat a tavaly júniusban lezajlott nyilvános részvényértékesítéséből származó bevételéből finanszírozott. A szerdai tájékoztatás szerint az egyesülés célja a Waberer's lengyelországi tevékenységének továbbfejlesztése, ügyfeleinek minél hatékonyabb kiszolgálása. A Link 2017-es felvásárlása óta egyébként a Lengyelországban működő vállalat flottájának mérete közel ötven százalékkal nőtt.

A Waberer's árbevétele 2017-ben 17,8 százalékkal hatszázhetvennégymillió euróra emelkedett, a rendszeres nettó eredmény ötvenhét és fél százalékkal huszonkétmillió euróra nőtt. A Waberer's International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papírok szerdán délelőtt 2500 forintot értek, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 5040, a legalacsonyabb 2380 forint volt.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek