Ötven méter – ennyi hiányzott, hogy nagy baj legyen

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.09.15. 15:30
Pendolino

Egy Pendolino és egy Stadler RS2 nézett egymással farkasszemet csütörtökön a nyílt pályán Csehországban. 

Mindössze ötven méterre állt meg egymástól két utasokat szállító, menetrend szerinti vonat Csehországban csütörtökön reggel 8 óra 46 perckor. A Bohumínból (Oderberg) Prágán át Františkovy Lázně állomásra közlekedő 512-es Pendolino járat majdnem összeütközött az ugyancsak menetrend szerint közlekedő személyvonattal, amely Česká Třebová állomásról közlekedett Zábřeh na Moravě állomásra. A súlyos vasúti balesettel fenyegető eset Hoštejn és Krasíkov állomások között történt, a Csehországot Morvaországgal összekötő kétvágányú vasúti fővonalon. A rendkívüli eset miatt a vasútvonalat csaknem két órára teljesen lezárták, a vonatok egy vágányon csak délelőtt 10 óra után indulhattak el. 

Az elsődleges információk szerint forgalomirányítási hiba okozta a balesetközeli helyzetet, nem a mozdonyvezetők hibáztak. Az eset időpontjában ugyanis vágányzár volt a szakaszon, így csak egy vágányon lehetett közlekedni. 

A baleset helyszíne  

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek