Parkolási tilalom, terelések az Operánál

MTI/iho   ·   2014.09.05. 08:06

Egy rendezvény miatt terelésekre, forgalomkorlátozásra kell készülni Budapesten a belvárosban, az Operaház környékén, amely buszok és a kisföldalatti közlekedését is érinti – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Közleményük szerint szombaton délelőtt 10 és este 10 óra között Szabadság Operagála címmel tartanak rendezvényt az Andrássy úton, az Operaház előtti területen. Az esemény miatt szombaton 10 órától vasárnap hajnali 4 óráig lezárják az Andrássy utat a Székely Mihály utca és a Nagymező utca között. A közúti forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky útnál és az Oktogonnál terelik el. A parkoló- és a kerékpársávok forgalmát már mától vasárnap hajnali 4 óráig korlátozzák.

A forgalomkorlátozás miatt a 105-ös és a 979-es busz, valamint az 1-es metró közlekedése is módosul. A földalatti szombaton 10 órától az utolsó metró indulásig a Vörösmarty tér irányában biztonsági okokból nem áll meg az Opera megállóhelyen.

A vasárnap esti nagyszerű KFT-koncertre – amely szintén az Operában lesz – viszont már helyreáll a forgalmi rend.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.