Programozható robotokkal és tananyaggal támogat három általános iskolát a Knorr-Bremse

iho/vasút   ·   2022.09.25. 09:00
01_knorr-bremse_robotika

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy kézzelfogható, hatékony formában támogassa a helyi közösségeket.

Elektronikai fejlesztésekkel foglalkozó egyik mérnök munkatársuk ötlete nyomán az iskolákat és a korszerű oktatást egy különleges programmal segítik: programozható robotokat és egy évnyi kidolgozott tananyagot biztosítanak három intézménynek. A támogatás alapján elinduló robotika szakkörrel jövőbe mutató, versenyképes tudást adnak át a diákoknak, akiket már fiatal korban megismertetnek az informatikával, programozással és az ehhez szükséges gondolkodásmóddal.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat az átadóról! (fotók: Knorr-Bremse)

Ebben az évben Budapest XVII. kerületi Gregor József Általános Iskola, a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és a József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola (XX. kerület) részesült az adományban

Veres László, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az átadás alkalmával úgy fogalmazott: „Életünk minden pillanatában ott vannak azok a fejlesztések, amelyek nem jöhettek volna létre nagy tudású, innovatív szellemű mérnökök, valamint a gyártásban dolgozó precíz szakemberek nélkül. Ezért fontos, hogy a majdani mérnökök, műszaki pályán dolgozók tudását, szemléletét megalapozó ismereteket már most elérhetővé tegyük az iskolák számára.”

Tarnai György elektronikai fejlesztési csoportvezető, a program ötletgazdája és a tananyag kidolgozója azt hangsúlyozta: „Tanáraim arra tanítottak, hogy ne csak kapjak az élettől, próbáljak meg adni is. Ezen tanácstól vezérelve dolgoztam ki a robotika tananyagát. A program sikeréhez azonban az is nagyban hozzájárult, hogy a Knorr-Bremse is azonosult ezzel a gondolatvilággal: nagyon sokat ad a helyi közösségeknek.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek