Rendőri ellenőrzés sportreptereken

iho   ·   2013.04.15. 12:43

Nemcsak a földön, hanem a sportrepülőtereken, a le- és felszállóhelyeken is ellenőrzések és rendőri jelenlét várható már a tavaszi hónapokban – olvasható a Pest megyei Hírhatár weboldalán.

Legutóbb a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokság munkatársai – Ötvös László rendőr alezredes és Rozslay Péter rendőr törzszászlós – Pest, Fejér és Tolna megyék repülőterein tartottak átfogó ellenőrzéseket.

A rendőrök arra voltak kíváncsiak, hogy az üzemeltetők, a pilóták, ejtőernyősök rendelkeznek-e szakszolgálati és orvosi engedélyekkel, a repülőeszközök műszaki állapota, papírjai rendben vannak-e. A be nem jelentett légirendészeti jelenlét célja az, hogy kiszűrjék még a földön azokat, akik nem felelnek meg a légtérben való közlekedés alapvető követelményeinek.

Az elkövetkezendő időszakban az ország szinte minden megyéjében megjelennek majd, a nagyobb rendezvényeken is számítani lehet rájuk. Nemcsak ellenőriznek, hanem megszondáztatják a pilótákat, ejtőernyősöket, oktatókat és tanítványaikat is, hogy fogyasztottak-e alkoholt.

A parancsnokság létrehozása óta a légirendészek országos hatáskörrel látják el a polgári repülés rendészeti felügyeletét, ők ellenőrzik a polgári repülést és az azzal kapcsolatos tevékenység szabályainak betartását. Ezenkívül engedélyezési tevékenységet látnak el a repülések végrehajtását esetlegesen zavaró magas építmények létesítésekor.

Kapcsolódó hírek