Romániában nem a hideg, az ónos eső okoz gondot

MTI   ·   2012.02.05. 16:37

Szombat óta már nem annyira a hideg, mint a hó és az ország déli részein hullott ónos eső okozza a legnagyobb nehézségeket Romániában. Bukarestben vasárnap hajnalban mínusz 3 fokban esett záporeső, ami azonnal ráfagyott az útra és a gépkocsikra. A csúszós utakon több halálos autóbaleset történt. A hóeltakarításnak is van már áldozata Romániában, a fővárosban egy asszonyt egy hátrafelé tolató hóeke gázolt halálra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap 18 órától az ország déli-délkeleti megyéiben sárgáról narancssárgára változtatta a figyelmeztetés besorolását. Az erdélyi megyékben továbbra is a havazás, hófúvás miatti sárga figyelmeztetés marad érvényes.

Az Országutak és Autópályák Országos Társaságának honlapján (www.cnadnr.ro) közölt adatok szerint Románia déli-délkeleti megyéiben továbbra is 16 országúton áll a forgalom. A lezárt főútvonalak között erdélyi útszakasz nem szerepel.

Fennakadások vannak a vasúti közlekedésben is. A vasúttársaság három szakaszon állította le a vonatok közlekedését, ötven járatot töröltek.

Az ország valamennyi repülőtere tudja fogadni a repülőket, az induló járatok azonban általában késéssel szállnak fel, a szárnyakról a hó- és jégréteg letakarítása ugyanis késlelteti a felszállásukat.

Kapcsolódó hírek