Saját létesítményi tűzoltósága lesz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Budapest Airportnak

MTI/iho   ·   2023.03.05. 12:25
00_bud_tuzoltosag

A repülőtér tűzoltóságát jogszabályváltozás miatt októbertől a fenntartónak kell üzemeltetni.

Különleges elvárásoknak megfelelni képes, nagy létszámú állományt kell felállítani a Budapest Airportnak, ami a katasztrófavédelemtől veszi majd át a feladatot. Ennek költségét bizalmas üzleti információnak tekintik, így erről nem nyilatkoztak.

A Budapest Airport Európa egyik legjobban felszerelt repülőtéri tűzoltóbázisát ígéri. Munkájuk nélkülözhetetlen a forgalom fenntartásához, de a légikikötő épületeinek tűzvédelmét is ők fogják biztosítani, a riasztástól számított három percen belül a repülőtér bármely pontjára oda kell érniük.

A parancsnokság létrehozását megkezdték, a csapatot a Budapest Airport tűzoltóparancsnoka irányítja majd. A csatlakozók a közlemény szerint versenyképes juttatási csomagra és stabil munkakörnyezetre számíthatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.