Seestadtig hosszabbodik a bécsi U2

Berky Dénes   ·   2013.10.01. 17:45
kiskep_u2

Október ötödikén jön a nagy nyitás, a Wiener Linien igazi reklámkampányba kezdett, a parlamenti választási plakátok mellett a metró reklámjaival van tele Bécs. A kettes metrót, amely Bécsben a lila vonal, 2008-ban a labdarúgó Európa-bajnokság miatt a bécsi Stadionig meghosszabbították, ahol – a budapestihez hasonlóan – négyvágányos végállomást alakítottak ki, a meccsek utáni megnövekedett forgalom miatt. Ezután 2010-ben a Dunán átvezetve a Donaustadt városrészt kapcsolta be a város vérkeringésébe az U2-es, itt már végig magasvezetésű pályán haladva érik el a vonatok a jelenlegi végállomást, Aspernstraßét.

Aspernstraße végállomásról indul hamarosan a szerelvény a Karlsplatz felé<br>A képre kattintva galéria nyílik az U2-es jelenlegi állapotáról, a fotókat a szerző készítette

Pénteken a vonal újabb három megállót és egy S-bahn-kapcsolatot kap, illetve a Seestadt-negyed jut ezzel gyors eléréshez egészen a belvárosig. A nyitás után minden második vonat fog Aspernstraßén, Hausfeldstraßén, Aspern Nordon át Seestadt végállomásig közlekedni. A mostani hosszabbítással együtt új villamosvonalat is kiépítenek, az U2-es egyik új megállója, és egyben S-bahn megálló, a Hausfeldstraße, az U1-es Kagran megállója és az U6-os végállomása, Floridsdorf között 26-os jelzéssel, így még tovább gyorsul a külváros közlekedése.

Bécsben a metrófejlesztés sosem áll le, jelenleg is építik az U1-es déli hosszabbítását Oberlaa-ig, a Reumannplatz-tól Alaudgasséig föld alatt, onnan pedig a felszínen vezet majd a vonal, ezen szakasz megnyitása 2017-re várható. Továbbá az U4-es teljes körű felújítása is kezdődik 2014-től.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek