Siklás München-Riemben

iho/vasút   ·   2018.04.28. 18:45
boxxpress_siklas_munchen_kislid

Egy négyszáz méter hosszú tehervonat éppen elhagyta München-Riem rendezőpályaudvart, amikor a mozdony és az első két kocsi lelépett a sínről.

A frissen összeállított tehervonat éppen megkezdte volna hosszú útját Bremerhaven felé, amikor a szombatra virradó éjszakán a baleset bekövetkezett, hatalmas anyagi károkat okozva, de személyi sérülés nem történt. A mozdonyon és a sínekről lefutott kocsikon kívül károkat szenvedett még a felsővezetékrendszer – mely nyolcvan méter hosszan szakadt le – a vágányzat és a jelzőrendszer is.

A baleset miatt lezárták a München és Mühldorf közötti pályaszakaszt, a korlátozás az S-bahn forgalmát is érinti. A Deutsche Bahn azzal számol, hogy hosszú lezárásra kell készülni, a szerencsétlenül járt vonat eltávolításán kívül helyre kell állítani a vágányzatot és a vezetékrendszert is. Viszonylag nagyvonalúan hétfőre ígérik a korlátozások nélküli forgalom felvételét az érintett pályaszakaszon.

A Boxxpress magán-vasúttársaság szerencsételnül járt Vectronja (forrás: DPA)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek