Siklás Romániában: tartályvagonok estek le a viaduktról

iho/vasút   ·   2018.08.12. 13:59
siklas_romianiban_viadukt_tartaly0

Hat vagon felborult és lezuhant a völgyhídról – tájékoztatta az Agerprest a Dolj megyei katasztrófavédelem, amely szerint áldozatok nincsenek és a robbanásveszély is elhárult. A Román Vasúttársaság (CFR) közleménye szerint a Grup Feroviar Român (GFR) magán vasúttársaság tulajdonában levő szerelvény mozdonya siklott ki, a huszonhárom vagonból hat felborult, és lezuhant a völgyhídról a Kutacska patak fölött. Az egyik vagonból állítólag üzemanyag szivárog a patakba. Emberi áldozatokat nem követelt a baleset.

A képre kattintva galéria nyílik

Az incidens a 900-as fővonalon történt, amely összeköti Temesvárt Bukaresttel. Malu Mare és Banu Mărăcine állomások között szakaszon reggel 8 óra 20 perctől áll a vasúti a forgalom a baleset miatt, a Bukarestből Temesvárra tartó 1797-es Interregio járat a jiancai állomáson vesztegel.

Mi meg úgy tudjuk, a hídon nem volt vágány – felújítás miatt, amelyet már másfél hónapja elkezdtek. A siklás után a gép és az első kocsi a talpfákon ment, szétverte a hídelemet, ami le is szakadt. Több tartály is megsérült, a környezeti kár jelentős. A galériában látható is, hogy a mozdony és az első kocsi mögött leszakadt a híd, a viadukton maradt a gép és az első tartálykocsi. Összesen hét vagon siklott öt zuhant a mélybe.

A mozdonyvezető ittas volt, próbálták értesíteni Cârcea állomásáról, de nem reagált az értesítésekre.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek